Politica

Un deputat PNL îi DINAMITEAZĂ pe Cîțu și Orban

Spread the love

Planurile lui Florin Cîțu și Ludovic Orban de a vinde companiile de stat sunt contestate chiar din interiorul PNL. Asta este o surpriză și ne arată că nu toți liberalii gândesc cu fundul. Deputatul liberal Daniel Gheorghe scrie pe pagina de socializare că Cea mai proastă idee pe care o poate propune cineva în contextul economic de după marea criză economică , de acum mai bine de un deceniu deja, este reprezentată de ideea privatizării activelor economice pe care statul le deține în economia națională.

loading...

”Nimeni, în afara marilor faliti ori a statelor eșuate, nu își mai înstrăinează prin așa numita „privatizare” companii strategice în aceste timpuri. Știu ce s-ar putea spune, că dreapta presupune nu știu ce iar ideea asta nu e în acord cu „doctrina de dreapta”, dar este fals”, a scris acesta.

Mai mult, deputatul PNL atrage atenția că privatizarea marilor companii de stat putea avea o rațiune pragmatică în contextul economic intern și global al anilor ’90, dar aducerea lor in discuție astăzi denotă un dogmatism nerealist specific școlii economice de la Chicago, la modă în anii ’80 ai secolului deja trecut. De aceea cred că trebuie să fim reticenți inclusiv cu idei care nu țin decât de aspectul restrâns al listării pe piața de capital a unor pachete minoritare de acțiuni la unități fundamentale pentru economia românească precum Hidroelectrica ori CEC.

loading...

”Avem atâtea exemple nefaste de transformare a vânzării unor pachete minoritare de acțiuni în operațiuni de preluare forțată a unor mari întreprinderi ori de subminare din interior a companiilor încât, chiar dacă acest pericol este destul de îndepărtat, suntem la ora în care este mai bine să suflăm și în iaurt.

Cât despre bursă și piețe finaciare, ar trebui să nu uităm faptul că după marea criză a instrumentelor derivate de pe piața americană și după criza financiară rezultată în lanț la nivel global, în anul 2007, prestigiul acestor instituții speculative a căzut. Să ne întoarcem la vorbele lui Vintilă Brătianu care vedea capitalul străin precum un „adjuvant” benefic al economiei românești, nici precum un stăpân si nici precum un vector de deșarte jocuri financiare!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe pagina de socializare”, a scris Daniel Gheorghe.

Citiți: Condamnat DEFINITIV, numit secretar general adjunct în Guvernul Orban

Citiți: Tudose, DECIZIA MOMENTULUI legată de PSD. Declarația ZILEI

Citiți: Mirel Palada a spart GEAMURILE Ambasadei Suediei

Citiți: Ce pregătește PNL. Cum vor fi DISTRUȘI până la sfârșit

loading...


Leave a Response