Politica

Orban, prima PROMISIUNE încălcată. Ce rusine de om

Spread the love

Nesimțire maxima! Premierul Ludovic Orban a avertizat că, dacă opoziţia tergiversează reglementările pe justiție pentru care se dorește asumarea răspunderii şi le va ataca la Curtea Constituțională, atunci Guvernul va da ordonanță de urgență. Executivul îşi va asuma răspunderea pe abrogarea Legii recursului compensatoriu, prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor şi modificarea OUG 114, a anunţat luni premierul.

loading...

„În cazul în care este dorința evidentă de a tergiversa adoptarea, vom face ceea ce avem la dispoziție ca și instrument constituțional, și anume vom emite OUG”, a avertizat luni premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă acest lucru nu intră în conflict cu promisiunea PNL că nu va adopta ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem într-o situație în care cred că va înțelege toată lumea și nu vom fi nevoiți să dăm ordonanță de urgență, dar suntem obligați să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări”. Cu alte cuvinte a fost doar un mincinos deoarece una a promis si alta face. 

loading...

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe două teme importante – una legată de Justiţie şi cealaltă de abrogarea prevederilor ”nocive pentru economie din Ordonanţa 114″.

„În ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe domeniul Justiţiei, am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urma să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante: prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor care cresc de la 2 la 4 ani vechimea necesară pentru intrarea în magistratură şi, de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii referitoare la trecerea de la completuri de 2 la completuri de 3. Toate aceste prevederi, în cazul în care nu vor fi prorogate, riscă să arunce în aer funcţionarea sistemului de justiţie. (…). În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege iniţiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu vom include în proiectul de lege pe care ne vom angaja răspunderea şi abrogarea recursului compensatoriu”, a declarat Ludovic Orban luni.

Citiți: Condamnat DEFINITIV, numit secretar general adjunct în Guvernul Orban

Citiți: Tudose, DECIZIA MOMENTULUI legată de PSD. Declarația ZILEI

Citiți: Mirel Palada a spart GEAMURILE Ambasadei Suediei

Citiți: Ce pregătește PNL. Cum vor fi DISTRUȘI până la sfârșit

loading...


Leave a Response