Actualitate

Cîțu ajută băncile să facă PROFIT. Un nou ÎMPRUMUT la dobânzi uriașe

Spread the love

Ministerul de Finanţe a atras luni 648 de milioane de lei de la bănci, în două emisiuni de obligaţiuni, la dobânzi de 3,78%, respectiv 5,07%

loading...

Ministerul a redeschis o emisiune de titluri scadentă în octombrie 2034 şi s-a împrumutat cu 188 de milioane de lei, faţă de nivelul de 200 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 5,07%. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 170 de milioane de lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 18,2 milioane lei.

Tot luni, Ministerul Finanțelor a redeschis o emisiune de titluri scadentă în august 2022 şi s-a împrumutat cu 460 de milioane de lei faţă de nivelul de 500 de milioane de lei programat, la o dobândă anuală de 3,78%. La licitaţie au participat şase dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 613 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 392,5 milioane lei, iar cele necompetitive 221 milioane lei. Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,80%. Din valoarea nominală adjudecată, de 460 de milioane de lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 335 milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 125 milioane lei.

loading...

În decembrie, statul a programat licitaţii de 5,9 miliarde lei, din care 1 miliard de lei prin certificate de trezorerie.

Citiți: Condamnat DEFINITIV, numit secretar general adjunct în Guvernul Orban

Citiți: Tudose, DECIZIA MOMENTULUI legată de PSD. Declarația ZILEI

Citiți: Mirel Palada a spart GEAMURILE Ambasadei Suediei

Citiți: Ce pregătește PNL. Cum vor fi DISTRUȘI până la sfârșit

loading...


Leave a Response