Protestul 10 august. Procurorii, mesaj OFICIAL. #Rezist JUBILIEAZĂ

Procurorii militari fac un anunț care o să fie pe placul #Rezist! Ei susțin că a fost extinsă ancheta în dosarul 10 august, fiind investigate noi infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu și la participație improprie la purtare abuzivă. Pentru noile acuzatii s-a început urmărirea penală in rem. Procurorii spun că s-a încercat crearea aparenței unei acțiuni legale, protestatarilor fiindu-le încălcate drepturile fundamentale. Procurorii consideră că protestatarilor li s-au încălcat drepturile.

loading...

Șefii Jandarmeriei, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, inspectorul șef al Jandarmeriei Capitalei, Laurențiu Cazan, și secretarul de stat în MAI, Mihai Chirică, au fost chemați, ieri, la Parchet, pentru a fi înștiințați.

„În fapt s-a constatat că, mai multe acțiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite să determine şi să justifice necesitatea unei acţiuni de restabilire a ordinii publice şi să ajute la crearea aparenţei unei acţiuni legale de intervenţie în forţă a unităţilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, cu consecinţa vătămării drepturilor legitime ale majorităţii protestatarilor privind libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire prevăzute de Constituţia României, Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum și cu consecința exercitării unor acte de violenţă nejustificate de situaţia operativă şi de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulente – acte îndreptate inclusiv împotriva copiilor, altfel decât în mod gradual și fără a înceta după realizarea scopului misiunii, producându-se astfel vătămarea unui număr mare de participanţi la protest”, transmit procurorii.

loading...
Please follow and like us:
loading...

1 thought on “Protestul 10 august. Procurorii, mesaj OFICIAL. #Rezist JUBILIEAZĂ

  1. Procurorii mai trebuie sa si dovedeasca acuzele alea ridicole!Bogdan Licu le-a cerut finalizarea dosarului si pentru ca nu prea aveau cum,au recurs la smecheria cu extinderea urmaririi penale!De ce nu se uita la televizor sa vada actiunea politiei impotriva vestelor galbene din Franta?Ar mai invata si ei cate ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *