Poziția lui Tăriceanu cu privire la NEINVITAREA PREMIERULUI la Summit

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, referitor la faptul că premierul Viorica Dăncilă că nu a fost invitat de preşedintele României la Summitul UE de la Sibiu, că este „o mare greşeală” din partea lui Klaus Iohannis, care divizează electoratul din ţară.

loading...

„O mare greşeală din partea preşedintelui, pentru că la acest Summit sunt prezenţi prim-miniştrii ai ţărilor membre UE şi preşedinţii de state. La noi există o particularitate, şi anume că Guvernul responsabil cu implementarea tuturor deciziilor care se iau la nivel european în cadrul Consiliilor europene şi ar fi firesc ca premierul să participe. În perioada când am fost prim-ministru, nu a existat niciun Consiliul European la care să nu fi participat, chiar dacă am avut lungi perioade de conflicte cu preşedintele de atunci. Cred că prezenţa prim-ministrului la acest Summit ar fi fost obligatoriu”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Parlament.

Liderul ALDE a mai spus că şeful statului nu înţelege că trebuie să fie preşedintele României şi nu preşedintele unei părţi din electorat.

loading...

„Regret această atitudine care conturează încă o dată acest demers al preşedintelui care nu înţelege că trebuie să fie preşedintele României şi nu preşedintele unei părţi din electorat. România nu poate să fie condusă divizând ţara în două. Cei care mă votează pe mine, cum spune preşedintele, şi ceilalţi”, completat Tăriceanu.

Reacţia preşedintelui ALDE vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că este nemulţumită de atitudinea Preşedinţiei, care nu a lansat o invitaţie către premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmând că acesta este de fapt mesajul transmis liderilor europeni.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Evenimentul va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Please follow and like us:
loading...

1 thought on “Poziția lui Tăriceanu cu privire la NEINVITAREA PREMIERULUI la Summit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *